top of page

Boliivia, Tupizast Uyuni soolajärvedeni: olime skeptilised aga see koht on bucket listis olemist vää

Soojast troopilisest kliimast võtsime taas suuna Andide mägede poole ja jõudsime omadega seekord Tupizasse. Erineva reisilt kogutud info põhjal teadsime, et siit tehakse soodsamaid 4-päevaseid tuure laguunidesse ja Uyuni soolajärveni kui Uyuni linnast. Uyuni linnast tehakse 1-3 päevaseid tuure, aga me jäime väga rahule ja soovitame rikkalikuma ja mitmekülgsema mäestiku nägemiseks alustada Tupizast.

Tupiza ise on suhteliselt väike u 8 tänavaga linn, aga ta on väga muhe oma ümbritsevate mägede ja õhkkonna poolest. Väidetavalt varjas ennast Tupiza linna ümbritsevate mägedes legendaarne Butch Cassidy ja Sundance Kid, kes legendi kohaselt siin lähistel Boliivia sõjaväega tulevahetuses hukkusid. Seda võime aga kindlasti kinnitada, et linna ümbritsev maastik on ehedam ja kauboilikum, kui ilmselt metsiklääs kunagi USA pinnal on olnud. Tupizas näeb turiste liikumas, aga mitte kindlasti nii palju kui Uyunis, mis on ainult turistidele ja nende läbisõitupeatusele keskendunud.

Järgmisel hommikul kella 8 ajal asusime me koos oma muu reisiseltskonnaga teele, mis koosnes kahest Toyota Land Cruiserist, 2 autojuhist, 1 kokast, 3 prantslasest, 2 sakslasest ja kahest ameeriklasest. Loomulikult olime me taaskord nende jaoks esimesed eestlased keda nad kunagi kohanud olid, aga oli tore kuulda, et nad olid Eesti e-riigiga tuttavad. Allolevalt kaardilt näeb ära, mis teekonna me täpsemalt läbisime ja kui palju ringi uudistasime ning seetõttu laseksin edasi ka piltidel ja videotel rohkem enda eest rääkida kui sõnadel.

Start Tupizast. Pildil vasakult meie imeheade koduste ja kohalike toitude valmistaja, Magnus ja meie autojuht on katusel pakkimas.

Kauboimaastiku avastamas. Siin tegutsesid kunagi ka legendaarsed Butch Cassady ja Sundance Kid ning lisaks selle on siin mitmeid kauboi filme filmitud.

Vana mahajäetud 17. sajandihõbedakaevanduse linna avastamas.

Vesi 35-40 kraadi ja õhk 16 ehk väike suplus kuumaveeallikates.

Geiser Sol De Manana

Sadu ja tuhandeid flamingosid võis kohata pea iga külastatatava laguuni ääres.

Rohelise laguuni ääres.

Tuulest viidud laama roosa laguuni ääres.

Tuulest viidud turistid laamadega roosa laguuni ääres. :)

Dakari ralli radadel hommikust söömas

Kui prantsuse ja itaalia lipp olid ribadeks, siis väike Eesti oli 100-nda juubeli puhul väga uhkel esindatud.

Päikesetõus Uyuni soolaväljadel. 2cm veekiht tekitas imelise peegelduse. Peegeldust peetakse soolavälja madalhooajaks, aga meile avaldas see kindlasti rohkem muljet kui varem piltidel nähtud valge väli.

Soolaväljadel peab natuke nalja ka saama.

Pärastlõunane kaktuse õlu maasturi katusel soolajärvel kruiisides.

Igatahes väga vinge oli ja soovitame Salar de Uyuni ning seda ümbritse looduse kindlasti tuleviku reisinimekirja lugeda, sest mitte ainult täielikult peeglit pakkuv lõputu soolejärv ei pannud ahhetama, vaid ka lõputud alpaca ja laamada karjad, tuhanded flamingod, sinine, roosa, must, valge, roheline ja sinine laguun, lumised mäetipud, tossavad vulkaanid, kuumaastikud ja kanjonid. Võimas!

Järgmine peatuspunkt Argentiina.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page