top of page

Boliivia, Samaipata: Roheline paradiis

Samaipata on meie viimasest peatuspaigast Santa Cruzist ca 3 sõidutunni kaugusel ning on boliivialaste ja ka paljude eurooplaste poolt väga armastatud puhkepaik, mis asub põhi turistimarsuudist väljaspool. Teekond sinna viib mööda mägiseid kruusa teid, kuid selle teekonna ettevõtmine on seda kindlasti väärt. Meie plaanisime olla seal vaid mõned päevad, kuid jäime nädalaks.

Samaipata on ca 3000 elanikuga väikelinn, kellest kümnendik on sinna elama jäänud turistid (eriti palju kohtas seal sakslasi) ning seda on ka tänavapildis näha. Lisaks sellele võib väiksese linna värvilistel tänavatel leida mõnusaid hipsterlike kohvikuid ja käsitööburgeri kohti kus einestada kui kohalike toidust on kõrini.

Samaipata on kindlasti üks Boliivia reisi pärlitest ning seda just eelkõige linna ümbritseva uskumatu looduse tõttu. Samaipata linnast ca 9 km kaugusel asub El Fuertena (kindlus) tuntud juba inkade aegne pühapaik, mis on liivakivisse uuristatud ja raiutud. Samaipata on olnud antud regiooni rahavaste jaoks kauaaegne strateegilise asukohaga püha paik, mis ühtlasi ühendab Boliivia mägist kõrbe piirkonda hiiglaslike andide määstiku ja vihmametsadega kuni amazonaseni välja.El Fuertesse minnes soovitame kindlasti võtta linnast takso, kuigi paljud kaasa arvatud meie otsustasime selle teekonna edasi-tagasi matkata. Teekond sinna pakkub muidugi uskumatuid vaateid mägistele nõlvadele, kus kasvatatakse istandustes viinamarju, kuid tee kulgeb ainult mööda asfalteed ja jalakäijate metsarada ta kahjuks ei paku. Poolel teel on võimalik ennast jahutada ka looduslikus basseinis.

Samaipata lähistel (ca 20km) asuvad ka mitmed kaunid kosed, kus saab päevaks u 2 € eest end vette kasta matkata ja rannaliival päikest võtta. Seal saime ka kahe Lõuna-Ameerikas veedetud kuu jooksul esimest korda ujuma.

Minu, Kadi-Riinu, sünnipäeva ajal võtsime mu vanemate sünnipäevakingina ette tee Amboro rahvusparki ehk kohta, kus džungel ja andide mäestik kohtuvad. See koht on koduks 2659 taime-, 177 imetaja-, 135 roomaja-, 173 kahepaikse- ja 812 linnuliigile. Meil õnnestus oma rännaku jooksul kohata koolibriid, värvilisi papagoisid, mürgist kohalikku maopoega ja palju jahmatavat loodust.

Leia pildil koolibrii

Džungli poolses mäeküljes kasvasid väga võimsad ja hiiglaslikud sõnajalapuud.

Järgmine sihtpunkt Boliivia, Tupiza ja Salar de Uyuni soolajärv.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page