top of page

Peruust üldiselt: 19 kasulikku ja kasutut punkti Peruust

1. Kõik kulud kokku kohapeal elamiseks ja uudistamiseks oli 28,5€ ööpäev/nägu.

2. Harrastasime palju jala käimist, et võimalikult palju näha ja kogeda- läbisime keskmiselt 23 000 sammu päevas.

3. Parim, mugavaim ja turvaliseim bussifirma oli Cruz del Sur, mis oli ideaalne öösteks sõitudeks- toit ja jook hinna, istmed langevad 160 kraadise nurga alla ja on laiemad kui tavapärastes bussides, oma ekraan, kust muidugi saab vaadata hispaania keelseid filme jne.

4. Sääskede/kihulaste nõelamist siin ei tunne ja nende lendamist ei kuule, aga punnid sügelevad 8 x kauem ja tugevamalt kui Eesti sääskede omad, seega tõrje peab põhimõtteliselt 24/7 peal olema, kui asud vähegi sisemaal.

5. Valgusfoore ja sebrasid peruulased ei tunne.

6. Keskmine peruulane on 151 cm pikk, mistõttu nad ilmselt ka kõndisid nii kuramuse aeglaselt.

7. Cusco kandist saab osta Peruu kõige odavamaid alpaka villaseid salle, pleede ja kampsuneid, mis on imelilusad ning nende hinnad jäävad 4-13€ vahele. Kvaliteet suuresti varieerub ja võivad olla segatud lambavillaga.

8. Huacachinas on maailma kõrgeim liivadüün ( unustage Sahara) , mille nimi on Cerro Blanco. Huacachina on imeline oaasiga liivatüüne täis kõrb, kus saab sõita buggidega ja lauatada tüünidel- väga muhe koht.

9. Peruus kasvab 55 eri sorti maisi- neid on nii valget, kollast, punast kui ka musta värvi.

10. Mägedes on delikatesstoiduks merisiga- aastas süüakse neid kokku 65 miljonit tükki. Me proovisime ka tükikese kohalikul turul, aga meile ei meeldinud, sest oli täiesti maitsestamata nagu enamus sealseid toite.

11. Hoolimata asjaolust, et Peruus asub mitmeid soola kaevandusi ja maardlaid ei kasuta nad soola ühegi toidu maitsestamiseks. Ilmselt pole nende kultuuris levinud ütlus, et toidule soola lisamine on koka solvamine.

12. Peruu rahvusjook on pisco, mida villitakse viinamarjadest ja mida juuakse koos suhkru, munavalge ja sidrunimahlaga. Piscol on väga kerge ja mahe maitse nii, mistõttu sobib ta pea iga alkoholivaba joogige kokku.

13. Kuigi Peruu on üks maailma suurimatest kohvi tootjatest on "kohvikutest" väga raske head kohvi leida. Kui nad üldse kohvi joovad siis väga lahjat, plastik piimaga segatud ekspressot.

14. Peruus püütakse väga palju kala ja selle pärast on rannikualadel peamine meelisroog Ceviche.

15. Kui Peruu lõi sellel aastal jalgpalli MM-i kvalifikatsiooni mängus värava Uus-Meremaa vastu (27 mänguminutil), hüppasid kõik 11 miljonit inimest Peruus õhku. Selle õnne joovastuse tulemusel tekkis 1 magnituudine maavärin. Samal päeval kuulutas riigi president välja vaba päeva ja peruulased pidutsesid ennast pildituks.

16. Peruus on teistsugused abielukombed, kui tänapäevamaailmas üldiselt tunutud. Enne abiellumist peab paar läbima sirvinacuy (üksteise teenimise) perioodi, mille jooksul naine elab ja töötab koos ämmaga ning mees äiaga. Seda käsitletakse kui abielueelset testi. Selle aja jooksul võib paarike magada ühe katuse all (tavaliselt mehe pere pool) ning paarike ei abiellu enne naise rasestumist, sest seda nähakse kui paarisisdeme viljakuse sümbolit.

17. Peruu Colca kanjonis lendab ja elab maailma suurim lind, kondor, kelle tiiavaulatuse laius on kuni 3 meetrit.

18. Machu Picchu kuulub 7 uue maailmaime sekka ja selle külastanud saavad soovi korral vastava templi oma passi. Ta kuulub just uute maailmaimede sekka, sest oli 500 aastat teadmata kadunud ning ta avastati aastal 1911.

19. Kuigi inkad ei osanud lennata, ehitasid nad Machu Picchu taevast vaadatuna kondori kujuga. Ta ehitati kondori kujuga, sest kondor on Peruu kõige kõrgemail lendav lind ehk on taevajumalale kõige lähemal.

Ja siin lõpetuseks väike videokokkuvõte meie Peruu seiklustest.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page